Enkeliopastusta

Saatteeksi…

Kiitos ja onnittelut enkeleiden puolesta, että olet uskaltautunut tänne asti. Jostain kumman syystä enkeliavun pyytäminen leimataan helposti heikkouden merkiksi. Vaan asiahan on vallan päinvastoin! Yläkerran puoleen kääntyminen kertoo rohkeudestasi, koska silloinhan luotat sellaiseen, mitä silmillä ei näe. Vaatii esimerkiksi huomattavasti enemmän kanttia kertoa, että ”jutustelinpa juuri enkelini kanssa pitkät pätkät saadakseni luotettavaa opastusta asunnonvaihdon tiimoilta” kuin että ”pirautinpa tässä juuri aviomiespalveluun saadakseni apua taulujen ripustamisessa”. Teepä vaikka testi työpaikkasi kahvitauolla ja havainnet eron reaktioissa.

Niin siis…täällä ”fyysisessä maailmassa” meistä tuntuu vallan luontevalta pyytää apua aina sopivimmalta taholta: putkimieheltä jos keittiönputket on tukossa, lääkäriltä jos terveys horjuu, eri alan konsulteilta mikäli haluamme saada vinkkejä vaikka yrityksemme kehittämiseen tai sisustukseemme. Ja kas, ihan samalla tavalla luontevuudella voimme kääntyä Yläkerrankin puoleen, olipa taustamme ja tilanteemme mikä hyvänsä. Sillä erotuksella toki, että kaikki taivaallinen apu on aina ilmaista, KAIKKIIN kohtaamiimme tilanteisin on aina mahdollista saada apua, mitään rukouksia ei unohdeta mappi-ööhön, laajakaistayhteys taivaasta Sinuun ei koskaan kärsi teknisistä onkelmista – eikä ”taivasverkko” minään vuorokauden nanosekunnin murto-osanakaan ole ylikuormitettu.

Alla olen listannut 15 vinkkiä, joiden toivon auttavan yhteydenotoissasi enkeleihin. Ne ovat koko lailla yhteenveto siitä, mitä tähän mennessä enkelikommunikoinnista on hihaani tarttunut. Niin että kiitos vaan Arvon Yläkerta kaikista vastoinkäymisistä – ilman kaikkia kokemiani haasteellisia tilanteita tuskin tietäisin kuinka monipuolista apunne on. Ja vaikkei todellakaan aina ole naurattanut, ja uskon ja luottamuksenkin kanssa on väliin ollut niin ja näin – niin teidän uskonne minuun ei ole missään vaiheessa horjunut! KIITOS Jumala, ja KIITOS enkelit! Haluan lisäksi aivan erityisesti kiittää Riitta-Marja Gauffinia hänen enkelikorteistaan ja kirjastaan, jotka ovat inspiroineet minua luomaan ”omaa” enkelitekstiä.

Toivon vilpittömästi, että jokainen teistä löytää enkeliavun omaan elämäänsä – omalla yksilöllisellä tavallaan!

Klikkaa tummennettua otsikkoa saadaksesi selitysteksti näkyviin.

 1. Kuka voi pyytää apua enkeleiltä?
  Vastaus on yksinkertainen: KAIKKI voivat pyytää apua enkeleiltä; kaikkiin uskontokuntiin kuuluvat ja kuulumattomat, lapset, teini, aikuiset, miehet, naiset. Me olemme täällä maapallolla JOKAIKINEN Luojamme lapsia, ja olemme sen vuoksi tasavertaisesti rakastettuja ja oikeutettuja taivaalliseen apuun.
 2. Hei haloo! Miten kummassa enkeli muka yhtäkkiä MUA jeesais kun en oo IKINÄ uskonut Jumalaan?
  Hmmm… vaikka SINÄ et uskoisi enkeleihin saati Luojaamme Jumalaan, niin sepäs ei estä heitä uskomasta ja rakastamasta Sinua, juuri sellaisena kuin olet, riippumatta siitä uskotko heihin tai et, tai alatko jossain elämäsi vaiheessa uskomaan. Metkaa, vai mitä? Syntymästämme lähtien rinnallamme kulkee ainakin kaksi ikiomaa suojelusenkeliä, yksi naispuolinen ja yksi miehisempi siivekäs. Lapsena enkelit ovat tiiviimmin läsnä elämässämme, ja siksipä nimenomaan lapsilla on paljon enkelikokemuksia, ja he pitävät enkeleitä, kuten muitakin valohenkiä ja apureitamme, kuten keijuja, yksisarvisia, tonttuja yms. ihan luonnollisina. Aikuistumisen myötä nämä kokemukset usein ”unohdetaan” koska ne leimataan helposti huuhaaksi. Enkelit eivät kuitenkaan jätä meitä oman onnemme nojaan, vaan siirtyvät aikuistuttuamme hieman taka-alalle toimiakseen herkeämättä ”perusturva-vartijoinamme”. Siis ihan vaikka et heihin uskoisikaan. Mutta… jos joku kaunis, sateinen tai myrskyisä päivä haluat kääntyä enkeleidesi puoleet pyytääksesi heiltä ihan oma-aloitteisesti apua, niin siitäpä vasta Yläkerrassa riemu syntyy! Enkelisi ovat nimittäin ylen onnellisia, mikäli annat heille mahdollisuuden jeesaata Sinua mahdollisimman monipuolisesti – se kun on heidän ainoa ja tärkein tehtävänsä 🙂 – opastaa ja rakastaa SINUA.
 3. No miksi IHMEESSÄ Jumala enkeleineen mukamas ihan KAIKKIA haluaa jeesata?
  Vastaus on yksinkertainen: RAKKAUS. Jumalalla on toki meitä auttaessaan ”oma ammulinsa ojassa”, sillä Hänen ja enkelikuntanasa toiveena meidän jokaisen kohdalla on, että löytäisimme sisältämme HÄNET eli jumalaisen valomme – joka käsittää sydämen rauhan, ilon, ja tietenkin rakkauden. Jumalalle olemme joka ikinen hänen ainutlaatuisiaan – ja juuri omana itsenämme rakastettuja valon lähettiläitänsä – joista jokaisella on oma yksilöllinen ”valotehtävänsä”! Ja siksipä Jumala antaa meille syntymässä kaikille juuri ne pelimerkit, jotka mahdollistavat oma yksilöllisen elämätehtävämme ja valon löytämisen. Haasteena meillä on löytää ne itsestämme!
 4. Ai miten niin ollaan muka KAIKKI jumalallisen valon lähettiläitä?
  Meillä kaikilla on oma Sielunsuunnitelmamme, jonka perimmäisenä tarkoituksena on lopulta oppia tunnistamaan oma valomme itsemme ja muiden iloksi. Koska olemme KAIKKI Jumalan luomuksia, hän enkeleinen rakastaa meitä äärettömästi – itse asiassa Jumalan silmissä olemme kaikkinensa virheettömiä, koska kaikki tekomme ovat lopulta jumalallista alkuperää ja hänen valonsa etsintää (vaikka emme sitä itse aina edes tiedostaisikaan).
 5. Joo joo ja seliseli... löydäpä sitten siinä valoa kun elämä potkii päähän oikeen perusteellisesti...
  Olemme tulleet tänne maapallolle oppimaan elämistä ihmiskehossa, ja joskus – ja usein – oppimisprosessi voi olla tuskallinenkin. Mutta, vaikka kuinka potuttais, surettais, ja välillä tuntuisi siltä, että kaikki perustukset murenee elämästä … niin… näiden kaikkien kokemusten taustalla on taas tuo .. jumalallinen RAKKAUS – emmekä KOSKAAN ole yksin, ympärillämme on aina taivaallisia suojelijoita. Enkelit eivät toki voi poistaa kehittymishaasteitamme (joskus kyllä on tullut esitettyä sellainenkin pyyntö, myönnetään ;-), mutta he auliisti ja ilolla auttavat meitä kaikissa tilanteissa. Omalla vastuullamme sitten on, haluammeko ottaa ”ikävät” asiat oppiläksyinä ja päästä niiden avulla eteenpäin. Itsensä saatika muiden syyttely missään tilanteessa ei ainakaan vie eteenpäin, vaikka niin kutkuttavalta tuntuisikin sysätä ikävyydet muiden niskaan tai syyksi. Kaikkinnensa – mitäs ihmettä me täällä muuten ylipäätään tehtäis jos synnyttäis täysin oppineina elämän mestareina???
 6. Millaista apua enkeleiltä voin itselleni pyytää ?
  Enkeliapua voi pyytää KAIKKIIN asioihin, suuriin ja pieniin, suruun ja hätään, riitatilanteisiin, arkipäivän pulmaan, vastausten saamiseen jne. Enkelit voit pestata jopa personal trainereiksesi, mikäli haluat potkua kuntoiluharrastuksillesi (testattu on ja – toimii!!! – ja on ilmaista!). Kas, ensin vai pitää osata päätttä MIHIN APUA TOIVOO, niin sitten enkeleidenkin on paljon helpompi ”täsmä-auttaa” suojattejaan. Meidän ei koskaan tarvitse Jumalan ja enkeleiden edessä hävetä toiveitamme tai tunteitamme, pelkojamme sen koommin muutoin kuin tekojammekaan, koska ne kaikki ovat taivaallista alkuperää. EI IKINÄ! Taivaassa myöskin tiedetään, että pienetkin asiat voivat olla isoja, ja vaikka ne olisivat pieniäkin, Sinua halutaan auttaa ihan kaikessa. On se kivaa Jumalastakin jos elämäsi ja arkesi sujuu paremmin – sehän vain vapauttaa Sinut sädehtimään entistä paremmin taivaallista valoasi… Kärsimys saati synkistely ei Jumalalle ole todellakaan mikään itseisarvo, hänhän haluaa Sinun lopulta löytävän Hänet eli ilon,valon ja rakkauden itsestäsi!
 7. Millaista apua voin pyytää ystävilleni ja läheisilleni? Entäs vihamiehet???
  Oi, enkeleistä on suorastaan ihka-ihanaa jos pyydät itsesi lisäksi vielä apua muille! Sehän tietää valon kokonaismäärän lisääntymistä täällä maapallolla :-). Voit pyytää enkeleitä auttamaan ystäviäsi ihan kaikessa – voit pyytää enkeleitäsi lähettämään vaikka ystävällesi voimaa kohdata haasteellinen tilanne, parantavaa energiaa hänen sairastuessaan, uskoa omiin kykyihin työnhaussa, lohtua surussa jne. Huomaa kuitenkin, että sen enempää Sinä kuin enkelitkään eivät voi POISTAA ystäväsi tai lähimmäisesi oppiläksyjä tai haasteita, toisin sanoen puuttua hänen jumalalliseen sielunsuunnitelmaansa. Sen sijaan, että esim. pyytäisit rakkaallesi menestystä, kannattaa pyytää enkeleitä auttamaan kyseistä henkilöä huomaamaan itsessään ne voimavarat, jotka johtavat menestykseen. Voimme myös pyytää esim. enkeleitä auttamaan läheistämme siinä, että hän huomaisi haasteiden takana olevat merkitykset ja siunaukset. Murehtiminen ei auta ystävääsi (eikä muuten kyllä itseämmekään!) pätkän vertaa eteenpäin, vaan usko, toivo ja rakkaus! Jos et tiedä kuinka auttaisit, pomminvarmasti voit aina lähettää RAKKAUTTA JA VALOA, se auttaa AINA. Myös vihamiehellesi parhain postilähetys on tulvillaan rakkautta, vaikka kuinka pitäisi nieleskellä lähetystä väsätessä. Joo, ja yksi aivan ihana tapa jeesata kamuja on lähettää heille ”enkelipalloja”. Voit kuvitella mieleesi/käsiesi väliin ison ”ilmapallon”, joka täyttyy niistä rakastavista ja lempeistä ajatuksista, joita toivot vastaanottajan saavan. Voit myös pyytää enkeleiltäsi palloon musiikkia ja värejä! Esim. vihreää flunssaan sairastuneelle, anilliininpunaista rentoutumista tarvitsevalle, hopeaa positiivisuuden lisääntymiseen tai tummansinistä hermojen lepuutukseen. Älä huoli vaikka et tiedä mitä väriä pitää lähettää – enkelit auttavat Sinua mielellään oikean värin valitsemisessa! Enkelipalloja on muuten aivan ihana lähettää yhdessä hyvän ystävän kanssa. Kahden ihmisen värkkäämä enkelipallo on enemmän kuin 1+1!
 8. Eikös enkeleilläkin ole jonkinsortin työaikalainsäädäntö? Ei kai sitä nyt voi koko ajan enkeleitä omilla murheillaan ja toiveillaan häiritä? Ja eikö esim. Arkkienkeleillä ole tärkeämpääkin tekemistä kuin pienet murheeni?
  Taivaassa ei tunneta työehtosopimuksia eikä ylityökiintiöitä. Taivaassa tunnetaan vain RAKKAUS, jota ei ole millään tavalla kiintöity. Enkelisi, kuten Jumalakin, ovat aina luonasi, kun vain pyydät. Arkkienkelitkin voivat olla monessa paikassa yhtäaikaa ja siksi heiltä avun pyytäminen EI OLE POIS keneltäkään muulta.
 9. Voi hitsin vitsi - entäs sitten kun on tullut ...öö... rukoiltua ja yrittänyt parhaansa itsekin mutta kuiteski tulee taas töpättyä? Loppuuko apu siihen paikkaan vai mitä tapahtuu?
  Jumalan ja enkeleiden rakkaus Sinua kohtaan ON loputonta, ja täysin riippumaton siitä mitä teet tai jätät tekemättä. Ja Yläkerran väki tietää tasan tarkkaan, että mitään ei opi ilman virheitä, ei ainakaan elämää! Itseasiassa, se että yrität elämässäsi jotakin uutta kertoo rohkeudestasi! Ja vielä enemmän se kertoo rohkeudestasi mikäli näennäisestä epäonnistumisesta huolimatta uskot itseesi ja taivaalliseen apuun NIIN paljon että yrität uudelleen. JOKAINEN meistä (ellei nyt lukeudu harvalukuisten syntymäpyhimysten joukkoon) on tiellään ”mokaillut” tavalla tai toisella, enemmän tai vähemmän. Ja kas, me olemme päässeet eteenpäin elämässämme ja oppineet! Syntiä ei Jumalan silmissä ole, sillä kaikki mokatkinhan vievät meitä eteenpäin. Ja olisihan se perin kummallinen yhtälö, että Jumala lähettää meidät opettelemaan elämää – ja rakkautta! – maapallolle, ja sitten tämän opiskelun tuomitsisi… Jokaisella meillä on ne ikiomat sielunsopparimme mukaiset kehittymishaasteet, joista enkelimme ja Jumalamme ovat tasan tarkkaan tietoisia, eivätkä siksikään meitä tuomitse imissään kohdassa. Ihan niinkuin ei meidänkään tulisi tuomita toisiamme, missään olosuhteissa (no tää se vasta vaikeeta onkin!)!
 10. Missä voi pyytää apua?
  Enkeleiden puoleen voit kääntyä joka hetki ja kaikkialla. Työmatkalla, metsälenkillä, siivouksen tiimellyksessä. Yläkerran puoleen voi siis kääntyä missä vain – siis yhtälailla kuin kaikki voivat pyytää taivaallista apua, niin KAIKKIALLA voit pyytää opastusta. Itseasiassa, yhteys Taivaasta Sinuun on auki joka hetki, ja riippuu itsestäsi haluatko aukaista tuon yhteyden vai et. Mitä enemmän luotat taivaalliseen apuun, sen paremmin kuulet taivaallisen opastuksen. Luottamuksen rakentaminen voi vaatia harjoittelua … mutta se kannattaa :-)! Itse olen kokenut aika vaikeaksikin todella uskoa siihen, että Jumala ja enkelit rakastavat minua JUURI tällaisena ja siksi he haluavat antaa apunsa ja tukensa 25 h/vuorokaudessa ja 8 päivää viikossa. Siis ihan mieletön juttu ja LAHJA!
 11. Miten enkeleiltä voi pyytää apua?
  Voit ”jutella” enkelillesi missä vain, ja aloittaa esim. ”Rakas enkelini, olen hämmentynyt ja surullinen siitä miten kovia olen kokenut. Auta ja lohduta minua ja auta ymmärtämään näiden tapahtumien siunaus ja tarkoitus ja siihen sisältyvä oppiläksy. Kiitos”. Voit myös pyytää opastusta enkelikorttien välityksellä. Enkelit ovat myös varsin korreketeja, he kunnioittavat vapaata tahtoasi eivätkä kovin helposti puutu elämäsi kulkuun ellet sitä heiltä pyydä. Tärkeä huomio: mitä ikinä eteesi tuleekaan, hyväksy ja siunaa tilanne ensin, ja ryhdy sitten pohtimaan enkeleittesi kanssa sitä mitä opetus jutussa on takana. Mitä enemmän laitat hanttiin, sen vaikeampi on Sinua auttaa (Joo, ”känkkiskokemusten” nieleminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se helpottaa kummasti avun saamista! Joskus varsin nolottaa kun on purnannut että ”miksi mulle tapahtuu tämä”, ja sitten jälkikäteen AINA tajuaa, että tottavie siihenkin juttuun sisältyi erityinen siunaus, joka auttoi minua omalla tielläni eteenpäin.)
 12. No mistä sitä tietää minkä enkelin puoleen pitää kääntyä?
  Tärkeintä on, että ylipäätään pyydät apua. Se on jo iso askel eteenpäin, minkä johdosta taivaalliset tukijoukkomme taputtavat käsiään/ siipiiään 🙂 ja ovat puolestasi valtavan onnellisia – hehän saavat auttaa SINUA matkallasi valoon! Parhaiten Sinut tuntevat omat suojelusenkelisi, joilla muuten on aina oma nimensäkin ja joita kannattaa suoraan kysyä heiltä, on aina helpointa kertoa kaikki. Siis ihan kaikki. Minusta on IHANAA kun joskus kun OIKEIN mättää, niin käperryn peiton alle ja pyydän enkeleitäni laittamaan siipensä ympärilleni. Ja sitten voi ihan rauhassa vuodattaa KAIKKI. Ja vissin varmaa on, että näitä tunnustuksia ei tarvii jälkikäteen lueskella mistään juoruspesiaalilehdestä! Tarvittaessa omat enkelisi kääntyvät Mahtavien Arkkienkelien puoleen, mikäli asia niin vaatii. Arkkienkeleillä puolestaan on omia erikoistumisalojaan, joista on saatavissa kirjallisuutta. Omat ”Arkkienkelivinkkini” ovat vielä työn alla…
 13. Mistä tiedän että enkelit ovat vastanneet?
  Vastaus ja apu enkeleiltäsi ei ole niin suoraviivaista kuin ”maallinen apu”. Apu ilmenee monissa muodoissa, ja voi vaatia tarkkaavaisuuttasi. Mikäli enkelisi haluavat kertoa Sinulle jotain, saattaa se tulla yhtäkkisenä ajatuksena mieleesi. Voit myös kuulla Sinulle tarkoitetun viestin myös esim. musiikin muodossa vaikkapa radiossa, nähdä aiheeseesi sopivan lehtikirjoituksen tai tv-ohjelman ikäänkuin ”sattumalta”. Enkelit voivat lähettää myös elämäntilanteeseesi juuri sopivan ihmisen. Saatat myös löytää tieltäsi valkoisen sulan! Jumalan ja enkeleiden mielikuvitus ei tunne rajoja! Ja enkeliporukalla riittää myös huumoria…(siksi myös enkeliapu niin kivaa onkin!) Huomaa myös, että vastausten saamiseen tarvitset usein hiljaisuutta ja rauhaa. Enkelikorttien käyttäminen on siinä mielessä ”helppoa” että oma mieli ei sotke vastauksia. Enkelisi läsnäolon voit tuntea eri tavoin, kuumuuteena, väristyksinä, kosketuksina tai esim. viileytenä. Enkelilläsi on lukemattomia tapoja viestittää Sinulle läsnäolostaan!
 14. Mitä jos vastausta ei tunnu kuuluvan? Olenko luuseri? Onko minut sittenkin unohdettu?
  Voin vakuuttaa, että mappi-öö on Taivaassa tuiki tuntematon käsite. Meidän ihmisten aikakäsitys kuitenkin eroaa useimmiten taivaallisesta. Useimmiten toiveitamme leimaa (ainakin minun luontainen olemukseni on sellainen :- ), että kaikki-heti-mulle-tässä-nyt. Yksi vaikeimmista jutuistakin mielestäni onkin täydellinen luottamus taivaalliseen apuun. Kulissien takana tehty duuni kun ei tunnu eikä näy heti, ja joskus on kertakaikkiaan pakko rämpiä vastoinkäymisissä jotta oppisimme ja saisimme sen mitä todella toivomme. Jumalan suunnitelma /Sielunsuunnitelmamme kun ei aina mene ihan yksiin MIELEMME/EGOMME suunnitelmien kanssa. Muista myös PÄÄSTÄÄ IRTI HUOLESTASI kun luovutat sen enkeleille (tiedetään, tääkin on helpommin sanottu kuin tehty…). Mieti vaikka lapsen rikkinäistä lelua – jos hän pitää siitä kaksi käsin kiinni niin vanhempien on sitä aika vaikea korjata! Minua varsin hymyilyttää kun joskus omista enkelikorteistani (joita on ihan kiitettävä kokoelma siunaantunut) pukkaa se jossa lukee ”Accept Heaven’s Help and Get Out of The Way!! eli että hyväksy taivaallinen apu jota olet pyytänyt ja malta itse pysyä tieltä pois :-).
 15. Mitenkäs sitten kun rukouksiini on vastattu?
  Enkelit iloitsevat puolestasi ja ilahtuvat valtavasti siitä kun heitä muistetaan KIITTÄÄ. Ja toivovat että kaikista saamistasi lahjoista kiität ja ylistät Jumalaa.